Tuesday, 9 April 2013

My Favourite Room

It's the kitchen, of course!

Here's a sneak peek into the room I most spend my time in during the day
- if I'm not potting around in the garden, that is





































































24 comments:

  1. eemmm tergoda akak tengok dapur muna tapi kat sg ni mana boleh buat macam ni ...dapurnya sekakang kera jer

    ReplyDelete
  2. ......nak jealous boleh tak?....jealous ni....jealous....jealous.... (*______*)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...
      lagu tu ka muka jealous? lawak-la cikMat ni!!
      xoxo

      Delete
  3. Salam.

    Wow so nice. Cepat some more pictures.
    After work surely I rearrange my dapor. Ha3.
    You inspired me.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Norlyda,
      Glad to know I've inspired you. Can't wait to see your kitchen decoration!!
      xoxo

      Delete
  4. kan dh cakap..tk sabar tunggu new deco
    sangat2 memikat...blh curi idea nih
    tq Muna utk perkongsian yang hebat
    waiting for new hall deco


    normawati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Normawati,
      Thanks for the kind words.
      I'm more than happy to share my ideas here, kalau ada yang berkenan.
      As for the other rooms... tungguuuu ;)
      xoxo

      Delete
  5. Huwaaaa jeles tahap gaban dah ni!!! Tukar dengan dapur kita nak tak? Hehehe. Dapur kita the simplest and the kecah-est in the world!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No-la, I'm sure dapoq Ma is tip-top. Cheq pun suka dapuq simple-simple, senang nak bela :)
      xoxo

      Delete
  6. Menangis Sue tengok dapo Muna ni, gojes benooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toksah nangis Sue... suruh MrJoshua beli tiket holiday kat sini :)
      xoxo

      Delete
  7. lawa... kak munaaa, rasa nak sama mcm kitchen dulu kan...cuma kali nie lagik panjang n besaq...chef sorang ja tapi bole main aci ligan dalam tu...anyway, congratulation on your new home...no more pindah randah kali nie..xoxo yati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Yati,
      Yup, you're right... lebih kurang similar layout dengan previous dapoq.
      and insyaallah no more pindah-randah - this gypsy woman want to pencen oredi :)
      xoxo

      Delete
  8. Wow...dopoq is my feveret place in the house
    suka I tengok dapoq you...luaih n bright :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Lisa.
      Tu-la, bila dah berumoq sikit, kena-la dapoq yang luaih to accomodate body yang tak comey lagi and bright for the failing eyesight - well, that's my excuse anyway! :)
      Btw, I LOVE your ultra-modern dapoq!!
      xoxo

      Delete
  9. Salam Muna,

    Ooo la la la... spacious & luminous & practical dapur empunya Muna... teruja sekali !

    Begini suasana dapur yang lengkap dan teratur sememangnya menjadi favourite room... "Chapeau"/bravo dengan deco yang menawan...

    Salam mesra semanis madu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ratna,
      Terimakasih atas kata-kata pujian Ratna.
      It's quite simply decorated, no-frill and no-fuss. Muna memang sukakan uncluttered worktop, mudah nak kemas :)
      Btw, I hope you're having better spring than we do here
      xoxo

      Delete