Friday, 15 August 2014

Garden Updates






As the end of summer is fast approaching, I can't help but look back at the work being done for the last 17 months since we moved into this house...


 The Front Lawn

march 2013
march 2014
may 2014
august 2014




The Mixed Border

march 2013

june 2013
august 2013
october 2013
april 2014
august 2014


The Courtyard

june 2013
march 2014
april 2014
august 2014



The Shed

may 2013
june 2014
august 2014



The Pond

march 2013
august 2014
 goldfish and carps introduced into our pond in June 2013 seems to be thriving, we now have little offspring swimming happily in our pond... just hope Mr Heron is not reading this!



New! We've started a semi-formal area with rose bushes, buxus, weeping pussy willow tree and euonymus plant


New!An oriental garden with bamboo, rhododenron, skimmia japonnica, elder trees and acer



New!A wildflower meadow full of daisies and red poppies




The love of gardening is a seed sown that never dies
~ Gertrude Jekyll



9 comments:

  1. Macam nak nanges tengok... sebab rasa dengki yang teramat tinggi nih! Ha ah, ngaku. Memang dengki! Sebab kita tanam pokok semua mati! :P:P:P Meh Muna, datang serikan I punya 'taman seciput' nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma oii... toksah la dengki nooo... kalau dekat cheq pi tolong serikan you garden
      Actually, cheq pun dengki jugak dengan orang kat Msia yang boleh buat gardening from Jan-Dec. Come winter my garden habih gondol :(
      xoxo

      Delete
  2. Munaaaaa.... so true.. I 'm gonna miss that man too!! he he.. so lovely your garden..golek2 golek..jeles:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaannnn... jom kita pi garden centre!!!
      xoxo

      Delete
  3. The love of gardening is a seed sown that never dies
    ~ Gertrude Jekyll


    Nampak sangat kita tak de love for gardening. Tu sebab all seeds sown died! Hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... sabaq Ma sabaq... sometimes too much love pun pokok boleh mati jugak
      xoxo

      Delete
  4. Cantikk lahh....macam nak ajak MamaFami pindah sana.... (*__^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh Mat meh.... kalau kita pindah sana... Muna buat gardening untuk rumah rumah kita, Mat masak masak untuk kita semua... mama pulak, sentiasa bersedia nak makan apa yang Mat masak dan duduk di garden yang dah cantik Muna kerjakan! Bahagia kehidupan!

      Delete
    2. Hahaha.... Idea Ma tak boleh pakai la... kalau cikMat masak, memang tak jadi gardening-la jawabnya... cheq pun cukup bersedia untuk makan apa saja yang cikMat masak, tambah pulak kalau ada roti gebu-geban Ma! Tapi kan kalau kita picnic kat bawah pokok tepi kolam tu best jugak... bila-lah agak nya...
      xoxo

      Delete